VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

16.4.2012

"Luotettavaa tiedottamista paikkakunnan asioista"

Ylä-Karjala -lehti valehtelee lukijoilleen, että kuntaliitoskysely tehtäisiin Nurmeksessa

Ylä-Karjalan (Ulla Korkatsu 14.4.12) mukaan "Nurmekselaiset ja valtimolaiset pääsivät kertomaan mielipiteensä suunniteltuun kuntaliitokseen. Paikkakunnat lähettivät koteihin kyselyn, jossa tiedusteltiin kantaa mahdolliseen kuntaliitokseen."

Nurmeksen kaupungin "postitoimiston", paikallislehden valehtelu lukijoille on mennyt jo tälle asteelle, että julkisuuteen syötetään lehden sivuilla virheellistä tietoa, että kuntaliitoksesta järjestettäisiin kysely tasapuolisesti alueen asukkaiden keskuudessa.

Kysely on järjestetty vain Valtimolla. Kyselyn tulos ei ole Valtimollakaan sitova, vaikka Y-K:ssa 28.10.2008 Valtimon kunnanhallituksen nykyinen puheenjohtaja Erkki Valjus toteaa, että "pitää kuntaliitosta kuntalaisten kannalta niin tärkeänä päätöksenä, että se on alistettava kansanäänestykseen, jos asia tulee ajankohtaiseksi". Nyt hän on asiassa hiljainen hissukka, ja varsinainen takinkääntäjä.

Nurmeksessa virka- ja luottamushenkilöjohto luulee valtaan päästessään olevansa kaikkien kaupunkilaisten yläpuolella, eikä asukkaiden mielipidettä haluta kysyä.

Kuntaliitostyöryhmä, pj. "keskustalainen kusettaja" Matti Kämäräisen johdolla, totesi jo neuvottelujen alussa, että kansanäänestystä tai kyselyä ei järjestetä. Tässä työryhmässä luulevat "loistavansa" myös muiden puolueiden edustajat ja myös paikkakunnan sitoutumattomat jo niin korkealla muiden ihmisten yläpuolella, että asukkaiden mielipidettä ei haluta edes kysyä, saati järjestää kansanäänestystä.

Valtimon osalta kunnanjohtaja Pentti Kemppinen on todennut (14.4.12), että "tottakai kyselyn tulos vaikuttaa päättäjien kannanottoihin". Toivottavasti valtimolaiset tajuavat tämän kusetuksen, joka on junailtu Valtimon alueen ja palvelujen alasajamiseksi, jos siitä tehdään Nurmeksen sivukylä, ja Nurmeksen taloussotkujen ja kaupungin matkailuharrastelun maksaja.

On itsestään selvää, että laita-alueet näivettyvät kuntaliitoksissa. Palvelujen alasajon lisäksi myös sivukylien vetovoima aina karisee, ihmiset ja yritykset suuntautuvat kaupunkikeskuksiin. Niin on tapahtunut aina ja tuskinpa Valtimon sivukylä olisi poikkeus. Valtimon kohtalo kuntaliitoksen seurauksena on näivettyminen, aivan samalla tavalla kuin kaikkien muidenkin sivukylien. Nurmeksen kaikki sivukylät ovat tästä hyviä esimerkkejä, kun rahat tarvitaan kaupungin pyörittämän turistirysän pyörittämiseen.