VIIKON SITAATTI

Viikko 44:
"Hannu M puhuu asiaa. Kaikki vanhat kääkät pois päättämästä" (Y-K 30.10.12).
- Näin oli Hannu Mikkilä (kesk.) näköjään populistina puhunut vaalien alla, vaikka nimenomaan Nurmeksen kepuehdokkaissa taisi olla näitä "vanhoja kääkkiä" eniten. Aloittaisi Hannu Mikkilä omien piiristä tuon puhdistustyön, jos pelkkää ikärasismia haluaa jossakin harjoittaa.

13.5.2011

Ylä-Karjala -lehti valehtelee työttömyystilastoistakin

Pitkäaikaistyöttöminen määrä kasvanut 25 prosenttia!

Nurmeksen kaupunginkamreeri Jari Lampinen toteaa kaupungin talousraportissa 28.4.2011 työttömyydestä, että "Nurmeksessa pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut vuoden takaisesta tasosta 27:llä 106:een". Eli pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut neljänneksen, 25 prosenttia. Ylä-Karjala -lehti ei manitse asiasta sanallakaan.

Lehti vain korostaa 30.4.2011, että alueella "työttömiä entistä vähemmän", kun kokonaismäärä vähän laski tilastoissa. Maaliskuussa Nurmeksessa oli 582 ja Valtimolla 161 työtöntä.

Ja tämäkin työttöminen määrän pieni väheneminen selittyy mm. paikkakunnalta poismuutoilla väkiluvun jatkuvasti vähentyessä ja myös sillä, että työttömiä siivotaan tilastoista pois tiukoilla ehdolla, jopa muutaman kuukausitunnin työajoilla, pätkäkurssien lisäksi.

Tämä kaunisteleva uutisointi on tältä paikallislehdeltä tyypillistä. Lehti ei kerro negatiivisista uutisista kaupungin postitoimistona.

Sitten vielä lehden päätoimittaja Pertti Meriläinen tekohurskastelee 21.4.2011, että "Jumalan edessä on turhaa valehdella". Tässä oikeaa tekohurskastelua lehden päätoimittajalta, kun hänen edustamansa lehti kaunistelee, valehtelee ja salaa asioita lukijakunnaltaan milloin mistäkin.

Nurmeksessa taitaa ne suurimmat valehtelijat löytyäkin näiden "tekohurskastelijoiden" joukosta, niin kaupungin kuin paikallisten yritystenkin palveluksessa olevista? Osa heistä on muka niin uskovaisia ja seurakunnan toiminnassa mukana, mutta selän takana umpikieroina valehtelijoita pönkittämässä vain omaa "asemaansa" myös uskonnon varjolla.

Ylä-Karjala -lehden linja alueen työttömyystilastojen uutisoijana on pysynyt samana viimeiset vuosikymmenet. Esimerkiksi 1990-luvulla lehti ei julkkaissut mitään työttömyystilastoja, kun ne olivat lehden mielestä negatiivista julkisuutta alueelle. Tämä linja jatkuu edelleen valikoidulla uutisoinnilla jopa tilastojen osalta, saati, että tekisivät työttömyydestä muita juttuja.